Sem

Douglas Firs

Douglas Firs
Event on 2016-04-29 20:15:00
Douglas Firs is de band rond Gertjan Van Hellemont, ook gitarist bij The Bony King. Op hun tweede album ‘The Long Answer is No’ versmelten de jongens folk, blues en Americana tot een smaakvol geheel. De eerste single ‘Caroline’ werd alvast gretig gedraaid door Radio 1 en Studio Brussel.

Douglas Firs is de band rond Gertjan Van Hellemont, ook gitarist bij The Bony King. Op hun tweede album 'The Long Answer is No' versmelten de jongens folk, blues en Americana tot een smaakvol geheel. De eerste single 'Caroline' kreeg alvast heel wat airplay op Radio 1 en Studio Brussel.

Tot voor kort bleef Douglas Firs nog een goed bewaard geheim binnen de Vlaamse muziekwereld maar met de nieuwe plaat lijkt de ommekeer eraan te komen. Gertjan kocht een oude akoestische gitaar en een Wurlitzer piano, en begon te schrijven. Eerst bij een bevriende schrijver in een oude villa in Italië, maar nadien ook moederziel alleen in een verlaten boerderij in een bos in Frankrijk. En de songs rolden moeiteloos uit zijn pen. Songs over het leven, de liefde en over het nut van een schildpad als huisdier.

"Met hun tweede cd 'The Long Answer Is No' staan ze klaar om een referentie in onze muziekscène te worden." (Enola)

"Douglas Firs boort zowel met gitaar als met woorden diepe gaten in de menselijke ziel." (Marc Didden)

"Opener en single 'Caroline' zet je eerst nog op het verkeerde been, om je dan, na een minuutje of zo, bij het nekvel te grijpen en nooit meer te lossen." (Radio 1)

Met:
Gertjan Van Hellemont (zang en gitaar)
Simon Casier (bas)
Christophe Claeys (drums)
Sem Van Hellemont (toetsen)

www.douglasfirs.be

Bron: UiTinVlaanderen.be
Gepubliceerd via www.uitdatabank.be
Prijs
€ 14
Links
www.getouw.be

at Zaal ‘t Getouw
Molenhoekstraat 2
Mol, Belgium

Leave a Reply