Schotse dans

Schotse dans
Event on 2014-09-18 00:00:00
Leer de passen en figuren van de Schotse contradansen, begeleid door oude en nieuwe traditionele muziek, in een vrolijk en internationaal kader. Elegantie, striktheid en plezier worden vermengd tot een prettig samenzijn.

Doelgroep
Jongeren vanaf 12 jaar (12+), Jongeren vanaf 15 jaar (15+)
Tags
vgc
Leer de passen en figuren van de Schotse contradansen, begeleid door oude en nieuwe traditionele muziek, in een vrolijk en internationaal kader. Elegantie, striktheid en plezier worden gemengd tot een prettig samenzijn. Deze sociale dansvorm is reeds enkele eeuwen oud is. De dansers zijn gegroepeerd in sets van 3, 4 of 5 paren, geplaatst in 2 lijnen (de mannen kijkend naar de vrouwen), of in een square’ (vierkant), die om beurt een aantal figuren dansen. De basisstappen en -figuren zijn makkelijk aan te leren, maar de techniek kan steeds worden verbeterd om uiteindelijk een elegante en balletachtige’ vorm te bereiken. Met meer dan 10.000 bestaande dansen, en nieuwe die steeds worden uitgewerkt – de meeste met hun eigen specifieke muziek – is er altijd een grote selectie waaruit kan gekozen worden, zowel voor beginners als voor meer gevorderde dansers. Kom eens een kijkje nemen en doe mee !

Brussels Dance Scottish’ wil de Schotse countrydansen leuk en aangenaam maken voor alle niveaus en moedigt iedereen aan om deel te nemen aan hun eigen jaarlijks evenement dat bestaat uit een hele dag dansles (dayschool) en ’s avonds een bal met gastleerkrachten en -muzikanten. Ook proberen ze zoveel mogelijk naar zulke dayschools and balls’ te gaan die georganiseerd worden door groepen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Engeland/Schotland en voor de héél enthousiaste dansers zelfs verder weg. Je vindt Schotse countrydansgroepen over heel de wereld.

Bron: UiTinVlaanderen.be
Gepubliceerd via www.uitdatabank.be
Prijs
Gratis
Contact
scdbrussels@yahoo.com

Links
www.bricksite.com/scdbrussels

at De Pianofabriek
Fortstraat
Brussels, Belgium

Leave a Reply